Falafel

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Falafel Foto:
Falafel
Foto: Hermína / Prima

Oblíbené vegetariánské jídlo z cizrny si bez potíží připravíte doma. Karolína, domácí kuchařka se s námi podělila o recept, který stojí za vyzkoušení. Je jednoduchý a výsledek je velmi chutný a zaručeně přesvědčí i masožravce :)

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
konzervovaná cizrna 2 konzervy
menší cibule 2 ks
hladkolistá petržel 1 hrst
sezamová semínka 2 lžíce
česnek 2 stroužky
špetka prášku do pečiva
hrubá mouka 4 lžíce
vejce 1 ks
drcený římský kmín
mleté chilli
mletý koriandr
sůl
čerstvě namletý pepř
K podávání:
placky pita
omáčka smíchaná z jogurtu, kysané smetany, česneku a soli
Postup
1

Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte cibuli, petrželku, sezam, česnek, prášek do pečiva, mouku a jedno vajíčko, sůl a všechno koření - a promixujte nadrobno. Teprve pak přidejte cizrnu, a znovu mixujte, cizrna ale nemusí být “na kaši”, stačí hrubší rozmixování. Nechte hodinu odpočívat v lednici.

2

Pak z těsta udělejte malé placičky nebo kuličky a usmažte je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyndavejte je na papírovou utěrku, ať se aspoň trochu zbavíte oleje.

3

Podávejte je v placce pita, kterou jste si předtím opatrně nahřáli v troubě. Do pity můžete s falafelem přidat leccos, základem je omáčka z jogurtu, kysané smetany a česneku. K tomu můžete přidat i syrovou zeleninu, grilovanou zeleninu, sezamovou omáčku tahini či některou z blízkovýchodních ostře okořeněných omáček.

 

 

Videa

reklama

reklama