Domácí melounové nanuky

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Melounové nanuky  Foto:
Melounové nanuky
Foto: Výpečky.com

Tereza z blogu Výpečky.com pro vás otestovala atraktivní letní dezert, kterým uděláte radost nejen dětem. Na téhle osvěžující dobrůtce si určitě pochutnají i dospělí.

Suroviny
Cukrový sirup, 250 ml
voda 200 ml
Nanuky
dužina z vodního melounu zbavená pecek 500 g
cukrový sirup 100 ml
nahrubo nakrájené lístky čerstvé bazalky 1 lžíce
jemně nastrouhaná kůra z 1 limetky
Postup
1

Nejprve si s předstihem připravte cukrový sirup. Cukr a vodu dejte do malého kastrůlku a vše zahřívejte až se cukr rozpustí. Zesilte oheň a cukrový sirup vařte asi 4 minuty. Pak sirup odstavte, zakryjte a nechte ho zcela vychladnout. Vychladlý sirup se dá uchovávat v uzavřené nádobě asi týden v ledničce.

2

Meloun rozmixujte s cukrovým sirupem. Přidejte nakrájenou bazalku, limetovou kůru a vše důkladně promíchejte.

3

Do formiček na nanuky rozdělte melounové pyré. Počítejte s tím, že se obsah mrazem zvětší. Vše dejte zmrazit minimálně na 6 hodin, aby pyré ztuhlo.

4

Před vyndaváním nanuku je potřeba na pár sekund ponořit formu do teplé vody. Pak nanuky opatrně vytáhněte.

Tento recept pochází z nově vydané kuchařky Neodolatelné nanuky, o které si můžete přečíst zde:

Článek

Neodolatelné nanuky

Vyrobte si neodolatelné domácí nanuky

Až uhodí vedra, buďte připravení. Zchladit se můžete vlastnoručně připravenými mraženými dobrotami na dřívku. Inspiraci najdete v nově vydané knížce Neodolatelné nanuky.

A jak se kniha líbila naší spolupracující foodbloggerce Tereze z Výpečky.com?

"Neodolatelné NANUKY - to je zbrusu nová kuchařka, kterou vydal Slovart, a je opravdu velmi povedená. Fotky jsou hezké s velmi jednoduchým popisem, jak nanuk vyrobit. Stačí si uvařit cukrový sirup a pak se jen inspirovat. Baví mě, že se v kuchařce najdou netradiční kombinace, jako je například meloun a bazalka, sorbet s chilli nebo alkoholová variace ledový gin s tonikem a okurkou. Určitě takový nanuk nesmí chybět na garden party. Těším se na další pokusy, které s radostí ochutná celá moje rodina."

Melounové nanuky , Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Autor: Tereza Beránková

 

 

Videa

reklama

reklama