Vychutnejte si léto plné zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH

Léto je obdobím cestování, setkávání s přáteli i s rodinou, chvílí, která přináší závan dobrodružství a nezapomenutelných zážitků. K tomu samozřejmě patří i dobré jídlo! Už 17. května bude v prodeji zbrusu nové letní číslo časopisu Prima FRESH, které je nabité inspirací pro ty nejkrásnější chvíle.

Jakmile se vzduch začne ohřívat, odkvetou pampelišky a studené pivo začne chutnat lépe, je jasné, že léto se blíží. Už od dětství je pro mě tohle období příslibem netušených dobrodružství s příchutí objevování nových míst, nových jídel a nových zážitků. V dětství to zároveň znamenalo období prázdnin, dva měsíce svobody a prostoru zažít něco úžasného! Je zvláštní, že přestože jsem nebyla velký jedlík, mám ty důležité vzpomínky spojené s jídlem. Opékání buřtů nad ohněm na táboře, šumavský pecen chleba z kempu v Aníně, na který jsme mazali máslo a krájeli syrový česnek (kdo vydrží víc), bulharská musaka se schválně zkyslým mlékem od máminy kamarádky Andulky, sbírání slávek na mořském pobřeží v Bulharsku a také první popcorn tamtéž…

Máme pro vás spoustu nápadů, jak si vyrobit nové chuťové vzpomínky. Vydejte se na výlet po vlastech českých nebo vyrazte do světa a nebojte se otestovat něco, co jste dosud neochutnali. Obrňte se trpělivostí a přizvěte do kuchyně děti, společně strávený čas s jedlým výsledkem vám udělá radost.

Tentokrát jsme se vydali do Portugalska a prozkoumali jsme pro nás trochu tajuplnou místní kuchyni. Na rozdíl od notoricky známých jídel z Řecka, Itálie či Španělska jsou portugalská jídla ne tak „provařená“, ale určitě stojí za vyzkoušení. K Itálii jsme se ale také přiblížili s několika recepty na těstoviny od Pasta Queen, která neskutečně zábavně představuje světu autentická italská jídla. Nechybí ani velká sbírka receptů na grilované dobroty, ať už kopete za tým masožroutů, nebo preferujete bezmasé varianty.

Našimi hosty jsou tentokrát Jamie Oliver s nápaditými pokrmy z jedné pánve či jednoho pekáče a Pavel Berky, který vaří jídla z různých koutů světa, ale i z receptáře své maminky a babičky. A naprosto nás uchvátila nová kuchařka foodblogerky Kardamommy, v které najdete jídla barevná, zdravá, chutná a která zvládnete „jednou rukou“, pokud v druhé držíte třeba dítě :).

Ani milovníci sladkého nepřijdou zkrátka. Připravili jsme originální recepty na mražené dorty, které v horkých dnech budou mít nepochybně úspěch. A na chatě přijdou vhod i návody na oblíbené ovocné koláče a další úchvatné dezerty.

Užijte si léto plné dobrodružství a nových zážitků, nejen těch chuťových!

Vaše Klára Michalová

P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.

Objednejte si roční předplatné jen za 349 Kč. Získáte 4 čísla časopisu plná sezonních receptů přímo do schránky a k tomu dárek v hodnotě 500 Kč. Balíček Podravka je plný nezbytných surovin pro všechny kuchaře a kuchařky.

Více informací o předplatném najdete zde:

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty