V první epizodě nového pořadu Jak to bylo, šéfe? zavítal Zdeněk Pohlreich na návštěvu k Pavlu Býčkovi, šéfkuchaři pražské restaurace The Eatery. Pavel se věnuje moderní české kuchyni a Zdeňkovi připravil svou variaci na italskou panna cottu z českého farmářského podmáslí s rebarborovým rozvarem.
Postup přípravy
-
Smetanu, cukr, vyškrábnutý vanilkový lusk přiveďte k varu. Ihned po zavaření stáhněte, přidejte nabobtnanou želatinu. Po chvíli přidejte podmáslí, rozlijte do misek a nechte ztuhnout.
-
Vše kromě rebarbory přiveďte k varu a uvařte sirup. Rebarboru oloupejte, nakrájejte a pomalu ve vzniklém sirupu uvařte doměkka.
-
Vychlazenou panna cottu ozdobte připraveným rebarborovým rozvarem a podávejte.
Jak to bylo, šéfe? Panna cotta z podmáslí s rebarborou podle Pavla Býčka 2
Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Panna cotta z podmáslí s rebarborou podle Pavla Býčka 2
Zdroj:
FTV Prima / Hermina Press