Panna cotta s bourbonem

Moje hodnocení
4x

Tento jednoduchý dezert, panna cotta znamená „(po)vařená smetana“, může být doplněn prakticky jakýmkoliv druhem čerstvého ovoce nebo ovocné omáčky. Krém má zřetelný – a příjemný – alkoholový říz, přičemž i když použijete bourbonu třeba jen pouhou jednu lžíci, bude dezert stále chutnat skvěle.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • vysokotučná smetana (min. 33 % tuku) 3 lžíce + 1 a 3/4 šálku
  • prášková želatina 1,5 lžičky
  • bourbon 1/4 šálku
  • cukr krupice 1/4 šálku
  • přepůlený vanilkový lusk
  • čerstvé ovoce k podávání

Postup přípravy

  1. Do menší misky dejte 3 lžíce smetany a zasypte ji želatinou. Nechte 10 minut v klidu a poté jemně promíchejte, aby se želatina rozpustila.
  2. V hrnci na středním až vysokém plamenu smíchejte dohromady zbylou smetanu, bourbon, cukr a vanilkový lusk a za stálého míchání hřejte 5 minut, dokud není směs horká. Za stálého míchání přidejte želatinovou směs a sejměte z plotýnky.
  3. Přes jemný kuchyňský síťový cedník nyní sceďte a rovnoměrně rozdělte do čtyř zapékacích misek (na créme brulée / panna cottu). Vložte na 12 hodin do chladničky.
  4. Nakonec vyklepněte z formy na talíř a podávejte s ovocem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty