zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Panna cotta s bourbonem
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Panna cotta s bourbonem

Panna cotta s bourbonem

Hodnoceno: 4x
Tento jednoduchý dezert, panna cotta znamená „(po)vařená smetana“, může být doplněn prakticky jakýmkoliv druhem čerstvého ovoce nebo ovocné omáčky. Krém má zřetelný – a příjemný – alkoholový říz, přičemž i když použijete bourbonu třeba jen pouhou jednu lžíci, bude dezert stále chutnat skvěle.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Do menší misky dejte 3 lžíce smetany a zasypte ji želatinou. Nechte 10 minut v klidu a poté jemně promíchejte, aby se želatina rozpustila.
  2. V hrnci na středním až vysokém plamenu smíchejte dohromady zbylou smetanu, bourbon, cukr a vanilkový lusk a za stálého míchání hřejte 5 minut, dokud není směs horká. Za stálého míchání přidejte želatinovou směs a sejměte z plotýnky.
  3. Přes jemný kuchyňský síťový cedník nyní sceďte a rovnoměrně rozdělte do čtyř zapékacích misek (na créme brulée / panna cottu). Vložte na 12 hodin do chladničky.
  4. Nakonec vyklepněte z formy na talíř a podávejte s ovocem. 
Panna cotta s bourbonem
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Panna cotta s bourbonem

reklama

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!

Související témata: panna cotta , smetana , vanilka , bourbon , Sladké , Italská kuchyně