Suroviny
- smetana (vysokotučná,min. 33 % tuku) 3 lžíce + 1 a 3/4 šálku
- želatina (prášková ) 1,5 lžičky
- bourbon 1/4 šálku
- cukr krupice 1/4 šálku
- vanilkový lusk (přepůlený )
- ovoce (čerstvé,k podávání)
Postup přípravy
- Do menší misky dejte 3 lžíce smetany a zasypte ji želatinou. Nechte 10 minut v klidu a poté jemně promíchejte, aby se želatina rozpustila.
- V hrnci na středním až vysokém plamenu smíchejte dohromady zbylou smetanu, bourbon, cukr a vanilkový lusk a za stálého míchání hřejte 5 minut, dokud není směs horká. Za stálého míchání přidejte želatinovou směs a sejměte z plotýnky.
- Přes jemný kuchyňský síťový cedník nyní sceďte a rovnoměrně rozdělte do čtyř zapékacích misek (na créme brulée / panna cottu). Vložte na 12 hodin do chladničky.
- Nakonec vyklepněte z formy na talíř a podávejte s ovocem.
Panna cotta s bourbonem Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně