Panna cotta s bourbonem
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Panna cotta s bourbonem
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně
Tento jednoduchý dezert, panna cotta znamená „(po)vařená smetana“, může být doplněn prakticky jakýmkoliv druhem čerstvého ovoce nebo ovocné omáčky. Krém má zřetelný – a příjemný – alkoholový říz, přičemž i když použijete bourbonu třeba jen pouhou jednu lžíci, bude dezert stále chutnat skvěle.
Postup přípravy
-
Do menší misky dejte 3 lžíce smetany a zasypte ji želatinou. Nechte 10 minut v klidu a poté jemně promíchejte, aby se želatina rozpustila.
-
V hrnci na středním až vysokém plamenu smíchejte dohromady zbylou smetanu, bourbon, cukr a vanilkový lusk a za stálého míchání hřejte 5 minut, dokud není směs horká. Za stálého míchání přidejte želatinovou směs a sejměte z plotýnky.
-
Přes jemný kuchyňský síťový cedník nyní sceďte a rovnoměrně rozdělte do čtyř zapékacích misek (na créme brulée / panna cottu). Vložte na 12 hodin do chladničky.
-
Nakonec vyklepněte z formy na talíř a podávejte s ovocem.
Panna cotta s bourbonem
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Panna cotta s bourbonem
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně