Panna cotta
- želatina 2 lžíce
- smetana 2 hrnky
- moučkový cukr 1/3 hrnku
- vanilkový extrakt 1 lžička
Campari želé
- želatina 2 lžičky
- voda 1,5 lžičky
- džus (citronový) 250 ml
- Campari 1 lžíce
- cukr krupice 1,5 lžíce
Postup přípravy
- Na panna cottu promíchejte v misce želatinu se 2 lžícemi smetany. Nechte 5 minut stát. Zbylou smetanu, moučkový cukr a vanilku uveďte v kastrolu na středním plameni do varu, přidejte nabobtnalou želatinu a promíchávejte, až se rozpustí. Panna cottu rozlijte do nádobek do objemu 185 ml a dejte ji chladit na 2 hodiny nebo až ztuhne.
- Na želé promíchejte v misce želatinu s vodou. Nechte ji 5 minut stát. Limonádu, Campari a cukr dejte do malého kastrůlku a na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se také rozpustí. Dejte stranou. Želé přelijte přes panna cottu a dejte asi na 1 hodinu do ledničky. Ztuhlou panna cottu vyklopte.
- Prima tip: Panna cotta se lépe vyklopí z nádobky, když ji předem lehce vytřete chuťově neutrálním olejem.