Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vietnamská kuřecí polévka „Pho ga“

4 porce
do 2 hodin
Vietnamská kurecí polévka „Pho ga“
Vietnamská kurecí polévka „Pho ga“ Autor: archiv Gurmet
Jednoduchý a sytý asijský pokrm, který se ve Vietnamu jí během celého dne. V Čechách si tento voňavý silný vývar s masem a nudlemi získává stále více příznivců. A vy si ho teď podle našeho receptu můžete připravit i doma.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Octová omáčka:

Reklama

Postup

  1. Maso vykostěte a nakrájejte na tenké plátky. Uchovejte je v chladu. Kosti zalijte v hrnci 1,5 l vody a povařte je asi 45 minut na vývar.
  2. OCTOVÁ OMÁČKA: Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Celou feferonku i se semínky nakrájejte na jemná kolečka. Do mističky nalijte rýžový ocet, přidejte nakrájený česnek a feferonku a nechte odležet.
  3. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a nasucho opražte v hrnci spolu s čerstvým zázvorem, skořicí abadyánem. Na opraženou směs nalijte horký vývar a povařte pomalým varem 15 minut. Vývar preceďte (kosti, cibuli ani koření už nebudete potrebovat), osolte, přidejte maso a dalších 10 minut vařte.
  4. Jarní cibulky očistěte, odřízněte z nich kořínky a nakrájejte na jemná kolečka. Bylinky nasekejte na kousky (několik lístků koriandru si nechte na ozdobu polévky při servírování). Výhonky munga rozložte nacedník a prolijte je vroucí vodou. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a potom je rozdělte dopolévkových misek. Vyjměte maso z vývaru a rozložte je na nudle. Na ně položte ješte cibulku, bylinky avýhonky munga a zalijte vařícím vývarem. Na dochucení podávejte octovou omáčku.
  5. Prima tip: K ochucení polévky a dalších vietnamských jídel se používá rybí omáčka, sladká i ostrá chilli omáčka, kerblík a citrony nebo limetky nakrájené na čtvrtiny.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama