Head
- vepřové maso 1 kg
- slanina 10 kusů
Přílohy
- mléko 250 ml
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Hlavní chod:Vepřová panenka s fazolkami a slaninou, bramborové pyrépostup:
1. Panenku nakrájíme na deset medailónků, osolíme, opepříme, každý medailónek obalíme po obvodu plátkem anglické slaniny a osmažíme po obou stranách asi 5 minut. Maso dáme stranou a necháme je odležet, do výpeku přidáme 5 lžic vody, povaříme a šťávu zakápneme smetanou.2. Zelené fazolky pokrájíme na polovic, anglickou slaninu na kostičky opražíme na pánvi, přidáme fazolky a společně restujeme.3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Slijeme, přidáme máslo a postupně zašleháme horké mléko nebo smetanu.