Suroviny
- jablko 4 kusy
- hrozinky 1 dávka
- piniové oříšky 1 dávka
- likér marascchino 1 láhev
- máslo 1 dávka
- máslo 100 g
- cukr krystal 300 g
- mléko 1 dl
- citronová kůra 1 dávka
- hladká mouka 200 g
- prášek do pečiva 1 kus
- třtinový cukr 1 dávka
- vejce 3 kusy
Postup přípravy
Příprava:
Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby.
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme.
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.
Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat. Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s piniovými oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy.V míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůrou. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva, důkladně spojíme a krém nalijeme do máslem vymazané formy. Na těsto nasypeme jablečnou směs a vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° na 40 minut.