Po celém dni stráveném v práci je příprava večeře už většinou spíš za trest. Nikomu se nechce stát hodiny u plotny, a co si budeme povídat, někdy je nejtěžší vůbec vymyslet, co vlastně vařit... Takže všichni připravujeme rodinné evergreeny, špagety 100x jinak, ale vlastně pořád stejně, nebo se odbydeme studenou večeří.
Tento týden to ale zkuste jinak a vyberte si některý z našich receptů nebo je prostě vyzkoušejte všechny postupně. Jsou rychlé, jednoduché a povětšinou i nenáročné na suroviny.
Pro rychlé domácí vaření je nutné mít dobře zásobenou spíž trvanlivými potravinami, jako jsou těstoviny, rýže, luštěniny, konzervovaná rajčata a fazole. Dále by něměla chybět vejce, cibule, česnek a kořenová zelenina a za oknem pár čerstvých bylinek... Cestou z práce pak stačí dokoupit maso, sýry a potřebnou zeleninu a můžete začít kouzlit.
Pondělí:
Našli jste o víkendu v lese houby? Připravte z nich bleskurychlý houbový Stroganoff.
Úterý:
A zase ty špagety... Ale tentokrát trochu jinak a přitom opravdu jednoduše. Na tuto dobrotu vám stačí jen kvalitní pepř a dobrý sýr.
Středa:
Kuřecí paličky jsou velmi vděčné. Rychle se propečou a s lahodnou omáčkou budou hitem týdne!
Čtvrtek:
Počasí se už definitivně přehouplo do podzimu a je ideální čas na horké husté polévky, které k večeři bohatě stačí. Zkuste trochu netradiční čočkovou s kokosovým mlékem.
Pátek:
Na konci týdne už enegie není nazbyt a chce to něco, co zvládnete připravit z domácích zásob. Zkuste třeba tato mexická vejce – velmi uspokojivé jídlo...
Připravila: Klára Michalová