Suroviny
- listové těsto (hotové) 320 g
 - vejce (středně velké, vyšlehané) 1 ks
 - strouhanka 150 g
 - tymián (čerstvý, nasekaný + pár snítek na dekoraci) 1 lžíce
 - rebarbora 250 g
 - kozí sýr (plátky s okrajem) 3 x 90 g
 - balzamikový ocet (balzamiková redukce na pokapání)
 - saláty (při podávání)
 
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Rozbalte listové těsto, očistěte okraje a nařezejte na 6 plátů. Potom je vložte do máslem vymazaných formiček a na okraje naneste trochu našlehaného vejce.
 - Strouhanku smíchejte s tymiánem, solí a pepřem, vmíchejte do zbývajícího šlehaného vejce a rozdělte do formiček s těstem.
 - Rebarboru nakrájejte na 4–5 cm dlouhé kousky a nastojato je vložte do formiček. Každé kolečko kozího sýra rozkrojte na půlku a vložte je do formiček okrajem dolů. Nahoru položte snítky tymiánu a pokropte balzamikem.
 - Pečte 20–25 minut nebo dokud nebude sýr zlatavý a těsto se nezačne nafukovat. Vyndejte a hned podávejte, nejlépe se salátem podle chuti.
 - Prima tip: Skvělý je na tento recept malinové balzamiko.