Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků 1 dávka
- vejce 3
- tuk 125 g
Head
- vejce 1 kus
Dezert
- mléko 650 ml
Head
- strouhanka 1 dávka
- koření na grilovaný sýr 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Předkrm:Sýrové karbanátky se zeleninou
postup: Nastrouháme sýry, okořeníme, přidáme vejce. Vzniklou směs smícháme dohromady a ochutnáme, dle potřeby dosolíme. Vytvoříme karbanátky – hezké jsou pomocí tvořítka – a ty obalíme ve strouhance a poté usmažíme na pánvi na oleji dozlatova. Podáváme obložené cherry rajčaty, paprikou či s nakládanou kyselou okurkou.