Sypká směs:
- ovesné vločky (jemné) 260 g
- špaldová mouka 100 g
- třtinový cukr 150 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- máslo (na vymazání formy) 50 g
Tvarohová náplň:
- sušené rozinky (zlaté) 100 g
- rum 50 ml
- měkký tvaroh 500 g
- mléko 100 ml
- vejce 2 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
- třtinový cukr 100 g
- máslo 125 g
Postup přípravy:
Smíchejte vločky, mouku, třtinový cukr a kypřicí prášek. Pekáček o velikosti cca 25 × 30 cm vymažte máslem a na dno nasypte polovinu sypké směsi.
Rozinky namočte do rumu a nechte je nabobtnat. Tvaroh promíchejte s mlékem, vejci, vanilkovým i třtinovým cukrem, poté vmíchejte rozinky i s rumem. Náplň nalijte na sypkou vrstvu a povrch posypte zbylou sypkou směsí. Máslo nakrájejte na tenké plátky a rozložte je po povrchu.
Koláč pečte při 170 °C asi 50 minut. Nechte ho vychladnout v pekáčku a poté nakrájejte na porce.
Kdo má rád tradiční drobenkový koláč, může si pustit náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kynutý koláč s ovocem a drobenkou