Těsto:
- máslo (nebo rostlinný tuk) 150 g
- moučkový cukr 150 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 3 ks
- polohrubá mouka 160 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- tuk (na vymazání)
- polohrubá mouka (na vysypání)
Náplň:
- měkký tvaroh 250 g
- moučkový cukr 60 g
- vanilkový cukr 2 sáčky
- vejce 1 ks
- červený rybíz 100 g
- borůvky 100 g
- ostružiny 100 g
- rybíz (bílý) 100 g
Postup přípravy:
- Koláčovou formu (30 cm) vymažte tukem a vysypte moukou. Máslo nebo tuk nakrájejte na malé kousky, mírně nahřejte a utřete do pěny s oběma cukry a žloutky.
- Z bílků vyšlehejte pevný sníh a společně s prosátou moukou a kypřicím práškem vmíchejte do pěny. Hotové těsto rozetřete do připravené formy.
- Tvaroh utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. Naplňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte na povrch těsta po obvodu formy. Poté povrch rozdělte křížením na osm dílů.
- Do každého vzniklého dílku dejte jiný druh ovoce a pečte při 160 °C asi 45 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formě a nakrájejte.
Pokud máte doma zásoby rybízu, můžete si upéct i tento koláč. Stačí si pustit videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Rybízový koláč s drobenkou
Nebo se podívejte na další recepty s tvarohem: