Na sýrovou omáčku
- vývar ( - volitelné ) 250 ml
Na karbanátky
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme najemno a na másle necháme zesklovatět
Přidáme najemno nastrouhanou mrkev
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na pánvi zprudka opečeme
Přidáme je k mrkvi, osolíme, dodáme nové kořenícelý pepř, bobkový list a zalijeme vodou
Dusíme doměkka, nakonec zahustíme hladkou moukou a dochutíme
Na přílohu potřebujeme uvařené brambory
Studené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto
Vytvarujeme šulánky a uvaříme je ve slané vodě
Hlavní chodHlavní chodŠpenátové krůtí karbanátky s nokypostup: 1
Špenát uvaříme a přebytečnou vodu vyždímáme
Společně se špenátem vytvoříme s ostatními ingrediencemi masovou hmotu, z níž si uhněteme 12 až 15 stejných karbanátků, které vložíme na vymaštěný plech a pečeme v troubě 30 minut při teplotě 220°C
2
Na omáčku si uděláme jíšku z olivového oleje a mouky
Přidáme mléko a vodu (vývar) a poté nastrouhaný sýr
Mícháme, až zhoustne, ochutíme muškátovým květem
Omáčku při servírování nalijeme na karbanátky a posypeme petrželkou
3
Balení hotových noků vysypeme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou
Vodu slijeme, noky promastíme kouskem másla, osolíme a nakonec k nim vmícháme rajčata