Žloutkové věnečky
- směs na přípravu žloutkových věnečků 1 kus
- vejce 3 kus
- tuk 125 g
Head
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Polévka:Sopa de frijoles
postup: Namočené fazole uvařte ve vodě a sceďte. Cibuli a papriku nakrájejte na kostičky a s česnekem osmahněte jako základ polévky. Podlijte vývarem. Přidejte mrkev, rajčata, další koření, fazole a společně povařte doměkka. Polévku dosolte, ozdobte smetanou a zeleným koriandrem.