Suroviny
- jasmínová rýže 320 g
- vejce (našlehaná) 2 ks
- koriandr (nasekané lístky) 1 lžíce
- chilli papričky (nadrobno nasekaná) 1 ks
- mouka 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- bílý pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- olej (na smažení)
Dresink
- sezamový olej 1 lžíce
- limetková šťáva 1 lžíce
- hnědý cukr 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžička
- rybí omáčka 1 lžička
K podávání
- koriandr (lístky) 2 lžíce
- baby špenát 150 g
- brokolice (blanšírované růžičky) 300 g
Postup přípravy
- Ve velké míse zamíchejte rýži, vejce, koriandr, cibulku, chilli, mouku, sůl a pepř. Naberte lžící směs a uhněťte z ní kouli. Rozehřejte olej v malém hlubokém hrnci a ve vyšší vrstvě horkého oleje kouli usmažte. Osušte papírovou utěrkou.
- Ingredience pro zálivku důkladně smíchejte. Rozdělte koriandr, špenátové lístky a brokolici na čtyři talíře, rýžové koule položte na zelenou podložku a vše jemně zastříkněte zálivkou.