Na rolku
- vepřové kotlety 5 kusy
Na rolku
- slanina 200 gramy
Postup přípravy
1 kotletu nakrájíme na asi 3 cm silné pláty, uprostřed rozkrojíme a rozklepeme dotenka
Osolíme, opepříme, poklademe slaninou a špenátem, který si předem na pánvičce rozehřejeme
Přidáme do něj česnek, kousek másla a smetanu, nejlépe šlehačku
Špenát rozložíme na plátky masa se slaninou a zarolujeme
Je dobré rolku spíchnout párátky
Na oleji rolky zprudka orestujeme, poté zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka
Podléváme vývarem
Až je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce
Do vydušené šťávičky přidáme kousíček másla a namačkáme dva stroužky česneku, přidáme pepř a malinko zahustíme hladkou moukou
Servírujeme se šťouchanými brambory a retro salátem
2
Na tomatový salát si rozpůlíme cherry rajčátka a cibuli si nakrájíme nadrobno
Zálivku vytvoříme smícháním dvou deci vody, větší lžíce cukru, čtvrt lžíce soli, špetky pepře a malého panáka octa