Suroviny
- anglická slanina 3 plátky
- chléb 1 krajíc
- dijonská hořčice 1 lžíce
- máslo 1/2 lžičky
- vejce 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- rukola (nebo jiná směs salátů) 1 hrstka
- červená paprika
- červená cibule
- chilli omáčka
Připravte si s Těhotným kuchařem výbornou topinku s vejcem a slaninou podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Plátky slaniny dejte do pekáčku na pečicí papír a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15-20 minut dokřupava.
- Mezitím opečte v tousteru krajíc chleba. V tomto případě je lepší topinka nasucho opečená, o tuk se postará slanina a vejce.
- Topinku potřete dobrou hořčicí, ideálně dijonskou. Klasickou českou plnotučnou si schovejte k opečeným buřtům.
- Na nepřilnavé pánvi na troše másla připravte sázené vejce.
- Na topinku dejte nějaké zelené lupení, třeba rukolu, polníček nebo směs listových salátů. Navrch položte křupavé plátky slaniny, poté sázené vejce a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Obloženou topinku dolaďte další zeleninou, která dodá chuť i barvu, hodí se třeba na tenké proužky nakrájená červená paprika, červená cibule nebo klidně čerstvá či sušená rajčata. Nakonec vše dolaďte přiměřeným množstvím oblíbené chilli omáčky.
Co se ještě hodí na chleba? Zkuste třeba skvělou škvarkovou pomazánku podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Škvarková pomazánka s vajíčkem a kyselou okurkou