Veganský chia pudink s kaki a ořechy

Moje hodnocení
3x

Tento pudink bude chutnat k snídani, ale zaručeně potěší také jako dezert. Slaným karamelem zakápnuté kaki už je jen skvělou tečkou na závěr u této výborné veganské záležitosti.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 1 ks
  • chia semínka 8–10 lžic
  • kokosové mléko 200 ml + 5 lžic na slaný karamel
  • třtinový cukr 3 lžíce
  • sůl
  • oblíbené ořechy, např. vlašské
  • kokosové plátky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Chia semínka smíchejte s kokosovým mlékem, rozlijte je do sklenic a nechte odstát.
  2. Semínka postupně nabobtnají a vytvoří pudink.
  3. Mezitím si můžete nakrájet kaki a připravit slaný karamel tak, že rozpustíte třtinový cukr, který zalijete lehce mlékem nebo kokosovou smetanou a jemně osolíte.
  4. Nakrájené kaki navrstvěte na pudink, zalijte slaným karamelem, posypte ořechy, ozdobte kokosem a můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty