návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Tvarohový nekynutý koláč

do 1,5 hodiny
Tvarohový nekynutý koláč
Autor: Pradobroty.cz Tvarohový nekynutý koláč
Koláče s drobenkou nikdy neomrzí. Zvlášť ty, které jsou snadné na přípravu a výsledek stojí opravdu za to!
Reklama

Suroviny

Drobenka:

Reklama

Postup

  1. Zapněte troubu na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
  2. Připravte si formu na koláč s průměrem 27 cm. Skleněná nebo dobrá kameninová se nemusí ani vymazat, jiné povrchy buď vyložte pečicím papírem (dobře drží, když ho před tím zmačkáme, namočíme a vyždímáme) nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  3. Všechny suroviny na těsto propracujte v ruce na konzistentní hmotu, která vypadá skoro jako kynuté těsto - téměř nelepí a je pružné.
  4. Těsto rozválejte na trochu větší plochu než je dno formy, přeneste na dno a kraje lehce vytáhněte nahoru (do skleněné formy těsto jen vymačkejte rukama).
  5. Tvarohová vrstva: Tvaroh, cukry a vejce vložte do mísy a metličkou prošlehejte. Vylijte na připravené těsto a posypte ovocem.
  6. Drobenka: Všechny suroviny na drobenku zpracujte prsty a posypte koláč.
  7. Koláč vložte do rozpálené trouby a pečte 45 minut. Po upečení formu opatrně vyndejte a nechte zcela vychladnout.
Reklama

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama