Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tvarohový nekynutý koláč
Koláče s drobenkou nikdy neomrzí. Zvlášť ty, které jsou snadné na přípravu a výsledek stojí opravdu za to!
do 1,5 hodiny
Suroviny
- polohrubá mouka 225 g
- prášek do pečiva 1/2 balíčku (2 zarovnané lžičky)
- mléko 4 lžíce
- olej 3 lžíce
- měkký tučný tvaroh 120 g
- cukr krupice 4 lžíce
Tvaroh:
- tučný tvaroh 500 g
- cukr krupice 50 g
- vanilkový cukr 1 ks
- vejce 2 ks
- drobné (i mražené) ovoce 2 hrsti
Drobenka:
- hrubá mouka 50 g
- cukr krupice 35 g
- povolené máslo 35 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Zapněte troubu na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
- Připravte si formu na koláč s průměrem 27 cm. Skleněná nebo dobrá kameninová se nemusí ani vymazat, jiné povrchy buď vyložte pečicím papírem (dobře drží, když ho před tím zmačkáme, namočíme a vyždímáme) nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
- Všechny suroviny na těsto propracujte v ruce na konzistentní hmotu, která vypadá skoro jako kynuté těsto - téměř nelepí a je pružné.
- Těsto rozválejte na trochu větší plochu než je dno formy, přeneste na dno a kraje lehce vytáhněte nahoru (do skleněné formy těsto jen vymačkejte rukama).
- Tvarohová vrstva: Tvaroh, cukry a vejce vložte do mísy a metličkou prošlehejte. Vylijte na připravené těsto a posypte ovocem.
- Drobenka: Všechny suroviny na drobenku zpracujte prsty a posypte koláč.
- Koláč vložte do rozpálené trouby a pečte 45 minut. Po upečení formu opatrně vyndejte a nechte zcela vychladnout.
Pradobroty
Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.
V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.
Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.