Slaný sýrový quiche s rajčátky a voňavými bylinkami
Zdroj: Slepičárna blog
Slaný sýrový quiche s rajčátky a voňavými bylinkami
Zdroj:
Slepičárna blog
Máte rádi slané koláče? Hodí se na piknik, na výlety, ale klidně i na oběd nebo večeři. V takovém horku totiž dlouhé postávání u plotny nikoho moc nebaví, tak proč si nepřipravit něco tak snadného a navíc dobrého! Slaný quiche se sýrem, rajčaty a bylinkami je ta správná volba.
Postup přípravy
-
Prosejte odváženou mouku na pracovní plochu, přidejte špetku soli a polovinu (50 g) studeného másla.
-
Nožem zpracujte do drobenky. Pak přidejte druhou polovinu másla (50 g) a ještě propracujte, ideálně opět nožem.
-
V misce vyšlehejte vejce spolu s 2 lžícemi studené vody. Doprostřed „drobenky“ vytvořte důlek, nalijte do něj vaječnou směs a vypracujte hladké těsto.
-
To už dělejte rukama. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v ledničce alespoň 30 minut odpočinout.
-
Mezitím oloupejte a rozpulte cibule, nakrájejte je na tenčí plátky.
-
Pancettu nakrájejte na menší kousky nebo nechte plátky. Sýry nastrouhejte.
-
Vejce vyšlehejte se smetanou, solí a pepřem. Rajčátka rozpulte.
-
Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte na něm cibuli a pancettu dozlatova. Odstavte.
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
-
Těsto na pečicím papíře vyválejte do kruhu tak, aby bylo větší než forma na pečení. Opatrně ho položte do formy a přitlačte k okrajům.
-
Vidličkou sem tam propíchejte dno. Přikryjte pečicím papírem a vysypte fazolemi. Já používám stejně velkou formu na dort a tou to vyložím.
-
Pečte 15 minut. Poté sundejte pečicí papír.
-
Na předpečený korpus vyskládejte orestovanou cibuli s pancettou, přidejte nastrouhané sýry, zalijte smetanou s vejci, navrch rozložte rozpůlená rajčátka, přidejte bylinkovou sůl, růžový pepř a čerstvé bylinky.
-
Vložte zpátky do trouby a pečte dozlatova asi 30 minut. Poté nechte lehce vychladnout a podávejte.
Slaný sýrový quiche s rajčátky a voňavými bylinkami 2
Zdroj: Slepičárna blog
Slaný sýrový quiche s rajčátky a voňavými bylinkami 2
Zdroj:
Slepičárna blog