redakce Prima FRESH

Slaný sýrový quiche s rajčátky a voňavými bylinkami

Moje hodnocení
13x

Máte rádi slané koláče? Hodí se na piknik, na výlety, ale klidně i na oběd nebo večeři. V takovém horku totiž dlouhé postávání u plotny nikoho moc nebaví, tak proč si nepřipravit něco tak snadného a navíc dobrého! Slaný quiche se sýrem, rajčaty a bylinkami je ta správná volba.

8 porcí
60 minut

Forma o průměru 24 cm

Náplň

Postup přípravy

  1. Prosejte odváženou mouku na pracovní plochu, přidejte špetku soli a polovinu (50 g) studeného másla.
  2. Nožem zpracujte do drobenky. Pak přidejte druhou polovinu másla (50 g) a ještě propracujte, ideálně opět nožem.
  3. V misce vyšlehejte vejce spolu s 2 lžícemi studené vody. Doprostřed „drobenky“ vytvořte důlek, nalijte do něj vaječnou směs a vypracujte hladké těsto.
  4. To už dělejte rukama. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v ledničce alespoň 30 minut odpočinout.
  5. Mezitím oloupejte a rozpulte cibule, nakrájejte je na tenčí plátky.
  6. Pancettu nakrájejte na menší kousky nebo nechte plátky. Sýry nastrouhejte.
  7. Vejce vyšlehejte se smetanou, solí a pepřem. Rajčátka rozpulte.
  8. Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte na něm cibuli a pancettu dozlatova. Odstavte.
  9. Troubu předehřejte na 200 °C. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
  10. Těsto na pečicím papíře vyválejte do kruhu tak, aby bylo větší než forma na pečení. Opatrně ho položte do formy a přitlačte k okrajům.
  11. Vidličkou sem tam propíchejte dno. Přikryjte pečicím papírem a vysypte fazolemi. Já používám stejně velkou formu na dort a tou to vyložím.
  12. Pečte 15 minut. Poté sundejte pečicí papír.
  13. Na předpečený korpus vyskládejte orestovanou cibuli s pancettou, přidejte nastrouhané sýry, zalijte smetanou s vejci, navrch rozložte rozpůlená rajčátka, přidejte bylinkovou sůl, růžový pepř a čerstvé bylinky.
  14. Vložte zpátky do trouby a pečte dozlatova asi 30 minut. Poté nechte lehce vychladnout a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty