Skřivani na niti
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Skřivani na niti
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví
Postup přípravy
-
Z bůčku rozkrojte co největší plát, mírně naklepejte, osolte, opepřete a posypte paprikou. Poklaďte kysaným zelím, navrch rozložte klobásku a zatočte roládu. Upevněte ji dvojitou nití.
-
Položte ji na nakrájenou cibuli, vše zalijte pivem a nechte v chladu odležet.
-
Pečte nepřikryté asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů bez podlévání.
-
Roládu nechte 10 minut odležet a poté ji nakrájejte na plátky, podávejte každému několik skřivánků se zelím a bramborovým knedlíkem nebo jen s bramborami.
Skřivani na niti 2
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Skřivani na niti 2
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví