archiv Pražské řeznictví

Skřivani na niti

Moje hodnocení
4x

Výborná roláda z bůčku, kysaného zelí a pikantní klobásky je zábavnou alternativou ke klasické vepřové pečínce. Servírujte je s bramborovým knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • vepřový bůček 400 g
  • klobáska cigáro 200 g
  • kysané zelí 500 g
  • červená cibule 4 ks
  • světlé pivo 500 ml
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • mletá paprika

Postup přípravy

  1. Z bůčku rozkrojte co největší plát, mírně naklepejte, osolte, opepřete a posypte paprikou. Poklaďte kysaným zelím, navrch rozložte klobásku a zatočte roládu. Upevněte ji dvojitou nití.
  2. Položte ji na nakrájenou cibuli, vše zalijte pivem a nechte v chladu odležet.
  3. Pečte nepřikryté asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů bez podlévání.
  4. Roládu nechte 10 minut odležet a poté ji nakrájejte na plátky, podávejte každému několik skřivánků se zelím a bramborovým knedlíkem nebo jen s bramborami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Pražské řeznictví


Přečtěte si také

Recepty