Suroviny
- vepřový bůček 400 g
- klobáska cigáro 200 g
- kysané zelí 500 g
- červená cibule 4 ks
- světlé pivo 500 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- mletá paprika
Postup přípravy
- Z bůčku rozkrojte co největší plát, mírně naklepejte, osolte, opepřete a posypte paprikou. Poklaďte kysaným zelím, navrch rozložte klobásku a zatočte roládu. Upevněte ji dvojitou nití.
- Položte ji na nakrájenou cibuli, vše zalijte pivem a nechte v chladu odležet.
- Pečte nepřikryté asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů bez podlévání.
- Roládu nechte 10 minut odležet a poté ji nakrájejte na plátky, podávejte každému několik skřivánků se zelím a bramborovým knedlíkem nebo jen s bramborami.
Skřivani na niti Zdroj: archiv Pražské řeznictví