návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Skřivani na niti

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Skřivani na niti
Autor: archiv Pražské řeznictví Skřivani na niti
Výborná roláda z bůčku, kysaného zelí a pikantní klobásky je zábavnou alternativou ke klasické vepřové pečínce. Servírujte je s bramborovým knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.

Postup

  1. Z bůčku rozkrojte co největší plát, mírně naklepejte, osolte, opepřete a posypte paprikou. Poklaďte kysaným zelím, navrch rozložte klobásku a zatočte roládu. Upevněte ji dvojitou nití.
  2. Položte ji na nakrájenou cibuli, vše zalijte pivem a nechte v chladu odležet.
  3. Pečte nepřikryté asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů bez podlévání.
  4. Roládu nechte 10 minut odležet a poté ji nakrájejte na plátky, podávejte každému několik skřivánků se zelím a bramborovým knedlíkem nebo jen s bramborami.
Skřivani na niti
Autor: archiv Pražské řeznictví Skřivani na niti
Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně