Suroviny
- pohanková mouka 200 g
- mleté vlašské ořechy 120 g
- banán 3 ks
- sojové mléko ( vanilkové) 250 ml
- vejce 2 ks
- sušené brusinky ( nedoslazované) 150 g
- med 2 lžíce
- Kokosový olej (rozpuštěný ) 30 g
- čokoláda 100 g
Navíc
- Kokosový olej ( na vymazání formy)
- pohanková mouka ( na vymazání formy) 2 lžíce
Článek
12 nejlepších receptů na bábovku
Pokud jste se alespoň jednou odhodlali upéct něco sladkého, je vysoká pravděpodobnost, že to byla právě bábovka. Snad nejtradičnější český moučník je totiž jednoduchý a...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Banány rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou a dejte do misky. K banánům postupně přidejte pohankovou mouku, vlašské ořechy, mléko, vejce, brusinky, kypřicí prášek, med a rozpuštěný kokosový olej. Vše spojte v hladké těsto a přidejte nastrouhanou hořkou čokoládu.
- Formu na bábovku vymažte kokosovým olejem a vysypte pohankovou moukou.
- Těsto přemístěte do formy a dejte do trouby. Pečte při 150–160 °C 45–50 minut.