reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečená jablka se skořicí a medem
Autor: S vášní pro jídlo Pečená jablka se skořicí a medem

Pečená jablka se skořicí a medem

Hodnoceno: 2x
Často se říká, že v jednoduchosti je síla. V tomto případě to platí stoprocentně! Pečená jablka ovoněná skořicí slupnete jen tak během několika minut, ale třeba se zmrzlinou z nich vykouzlíte opravdu famózní dezert. Zároveň se hodí do palačinek, na lívance nebo k dochucení snídaňové kaše.
do 30 minut
3–4 porce

reklama

Suroviny (3–4 porce)

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Jablka rozdělte na čtvrtky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Promíchejte je s cukrem, skořicí a máslem a rovnoměrně rozložte do zapékací mísy. 
  4. Podlijte je vodou a pečte asi 20 minut. 
  5. Před podáváním jablka pokapejte ještě medem.
Pečená jablka se skořicí a medem
Autor: S vášní pro jídlo Pečená jablka se skořicí a medem

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!