Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Pečená jablka se skořicí a medem

Moje hodnocení
3x

Často se říká, že v jednoduchosti je síla. V tomto případě to platí stoprocentně! Pečená jablka ovoněná skořicí slupnete jen tak během několika minut, ale třeba se zmrzlinou z nich vykouzlíte opravdu famózní dezert. Zároveň se hodí do palačinek, na lívance nebo k dochucení snídaňové kaše.

3 porce
30 minut

Suroviny

  • jablka 5–6 ks
  • třtinový cukr 2 lžíce
  • cejlonská mletá skořice 1 lžička
  • máslo 1 lžíce
  • voda 2 lžíce
  • med 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Jablka rozdělte na čtvrtky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Promíchejte je s cukrem, skořicí a máslem a rovnoměrně rozložte do zapékací mísy.
  4. Podlijte je vodou a pečte asi 20 minut.
  5. Před podáváním jablka pokapejte ještě medem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty