reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Papriky plněné quinoou v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Papriky plněné quinoou v rajčatové omáčce z pomalého hrnce

Papriky plněné quinoou v rajčatové omáčce z pomalého hrnce

Hodnoceno: 3x
Merlík chilský alias superpotravina quinoa si razí cestu napříč světovými kuchyněmi a v plněných paprikách jí to obzvlášť sluší. K dokonalému chuťovému zážitku ji pozvedne italská omáčka marinara, rajčatová omáčka z Neapole s pořádnou dávkou vyzrálých rajčat, ostrého česneku a nasládlé cibule. A pokud by vám to nestačilo, posypte plněné papriky nadrobno nakrájenou mozzarellou.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Sušená rajčata nakrájejte na nudličky. Promíchejte obojí s propláchnutou quinoou, olejem, italským kořením, solí a pepřem v misce. 
  2. Papriky seřízněte u stopky, odstraňte semínka, naplňte quinoovou směsí a naskládejte vedle sebe do menšího pomalého hrnce (o objemu 4,5 l). 
  3. Zalijte rajčatovou omáčkou, přiklopte poklicí a vařte 6 hodin na nízký stupeň. 

PRIMA TIP: Pokud nemáte po ruce (uvařenou) omáčku marinara, použijte libovolnou rajčatovou omáčku s česnekem, oreganem a bazalkou nebo opečte na oleji česnek a cibuli, přilijte drcená rajčata, osolte, opepřete, přimíchejte oregano, povařte do zhoustnutí a rozmixujte. 

Papriky plněné quinoou v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Papriky plněné quinoou v rajčatové omáčce z pomalého hrnce

reklama

Největší dobroty z pomalého hrnce
Andrea Litzingerová

Vaření v jednom hrnci je staré skoro jako lidstvo samo, pomalé vaření v jednom hrnci či pekáči praktikovaly naši předci na kamnech nebo peci. Teď se trend přípravy šťavnatého vydatného jídla bez zbytečné námahy vrací. Moderní pomalý hrnec však už vypadá úplně jinak, vybrat si můžete z různých značek, velikostí, provedení, s časovačem či bez… Andrea Litzinger vás provede záplavou informací a pomůže vám zvolit pomocníka na míru vašim potřebám, poradí, jak ušetřit čas, peníze i energii při vaření, jak o hrnec správně pečovat a samozřejmě i co v něm vařit – od předkrmů přes polévky, masa, ryby a zeleninu až po přílohy a dezerty. V pomalém hrnci uvaříte zkrátka všechno, ať jste doma ve třech nebo v osmi. 

Vydalo nakladatelství CPress.

Související témata: plněné papriky , quinoa , pomalý hrnec , Hlavní jídla