Angela Litzingerová

Papriky plněné quinoou v rajčatové omáčce z pomalého hrnce

Moje hodnocení
3x

Merlík chilský alias superpotravina quinoa si razí cestu napříč světovými kuchyněmi a v plněných paprikách jí to obzvlášť sluší. K dokonalému chuťovému zážitku ji pozvedne italská omáčka marinara, rajčatová omáčka z Neapole s pořádnou dávkou vyzrálých rajčat, ostrého česneku a nasládlé cibule. A pokud by vám to nestačilo, posypte plněné papriky nadrobno nakrájenou mozzarellou.

6 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Sušená rajčata nakrájejte na nudličky. Promíchejte obojí s propláchnutou quinoou, olejem, italským kořením, solí a pepřem v misce.
  2. Papriky seřízněte u stopky, odstraňte semínka, naplňte quinoovou směsí a naskládejte vedle sebe do menšího pomalého hrnce (o objemu 4,5 l).
  3. Zalijte rajčatovou omáčkou, přiklopte poklicí a vařte 6 hodin na nízký stupeň.

PRIMA TIP: Pokud nemáte po ruce (uvařenou) omáčku marinara, použijte libovolnou rajčatovou omáčku s česnekem, oreganem a bazalkou nebo opečte na oleji česnek a cibuli, přilijte drcená rajčata, osolte, opepřete, přimíchejte oregano, povařte do zhoustnutí a rozmixujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Angela Litzingerová


Přečtěte si také

Recepty