Suroviny
- cibule (větší ) 1 ks
- sušená rajčata 50 g
- quinoa 200 g
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- bylinky (směs italských bylinek) 1 lžíce
- paprika (libovolné barvy) 6 ks
- rajčatová omáčka (marinara) 900 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Sušená rajčata nakrájejte na nudličky. Promíchejte obojí s propláchnutou quinoou, olejem, italským kořením, solí a pepřem v misce.
- Papriky seřízněte u stopky, odstraňte semínka, naplňte quinoovou směsí a naskládejte vedle sebe do menšího pomalého hrnce (o objemu 4,5 l).
- Zalijte rajčatovou omáčkou, přiklopte poklicí a vařte 6 hodin na nízký stupeň.
PRIMA TIP: Pokud nemáte po ruce (uvařenou) omáčku marinara, použijte libovolnou rajčatovou omáčku s česnekem, oreganem a bazalkou nebo opečte na oleji česnek a cibuli, přilijte drcená rajčata, osolte, opepřete, přimíchejte oregano, povařte do zhoustnutí a rozmixujte.
Papriky plněné quinoou v rajčatové omáčce z pomalého hrnce Zdroj: Největší dobroty z pomalého hrnce