Suroviny
- meloun (např. Bouquet) 200 g
- mango 100 g
- prosciutto crudo (nebo jiná sušená šunka)
- sůl špetka
- černý pepř
Okurkové pickles
- salátová okurka (nastrouhaná ) 1 ks
- ocet 4 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- voda 100 ml
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Nejprve si připravte okurku, která polévku skvěle doplní.
- Zahřejte vodu, přidejte ocet, cukr a sůl a tímto rozvarem zalijte nastrouhanou okurku.
- Samotná příprava polévky je velmi jednoduchá. Meloun spolu s mangem rozmixujte a jemně dochuťte pepřem a špetkou soli.
- Přibližně za hodinu bude okurka krásně odleželá a můžete začít se servírováním polévky.
- Nalijte na talíř, do středu vložte naloženou okurku a dozdobte natrhaným prosciuttem.
Melounovo-mangová polévka s prosciuttem a pepřem 1 Zdroj: www.nejmelouny.cz