Melounovo-jahodový sorbet

Moje hodnocení
4x

Stále nemáte dost šťavnatého melounu? Nebojte, receptů máme pořád dost! Jako třeba na osvěžující melounovo-jahodový sorbet. Takové spojení totiž funguje vždy, na to se můžete spolehnout.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • bezpeckový meloun Bouquet 400 g (bez slupky)
  • jahody 100 g
  • limetka 1 ks
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 50 g

Postup přípravy

  1. Meloun nakrájejte na menší kusy a vložte do mixéru.
  2. Přidejte omyté jahody, šťávu z limetky, doslaďte třtinovým cukrem a rozmixujte.
  3. Směs na sorbet přendejte do uzavíratelné nádoby, dejte do mrazáku a ideálně jej každou půlhodinu promíchejte, dokud nebude mít konzistenci zmrzliny.
  4. Zmražený sorbet rozdělte do mističek, podávejte s čerstvým ovocem a lístky máty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty