Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Melounovo-jahodový sorbet
Stále nemáte dost šťavnatého melounu? Nebojte, receptů máme pořád dost! Jako třeba na osvěžující melounovo-jahodový sorbet. Takové spojení totiž funguje vždy, na to se můžete spolehnout.
do 10 minut
Suroviny
- bezpeckový meloun Bouquet 400 g (bez slupky)
- jahody 100 g
- limetka 1 ks
- třtinový cukr 50 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Meloun nakrájejte na menší kusy a vložte do mixéru.
- Přidejte omyté jahody, šťávu z limetky, doslaďte třtinovým cukrem a rozmixujte.
- Směs na sorbet přendejte do uzavíratelné nádoby, dejte do mrazáku a ideálně jej každou půlhodinu promíchejte, dokud nebude mít konzistenci zmrzliny.
- Zmražený sorbet rozdělte do mističek, podávejte s čerstvým ovocem a lístky máty.