návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Lososová piccata

4 porce
do 1 hodiny
Lososová piccata
Lososová piccata
Pokrm zvaný "piccata" se tradičně připravuje z telecího masa a pochází z Itálie. Maso se nakrájí na plátky, obalí v mouce a zprudka opeče na pánvi. Hlavní složkou je ovšem krémová omáčka, ve které se maso následně podává. Proč ale nezkusit rybí variantu? :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Filety osolte a opepřete z obou stran. Do mělkého talíře nasypejte 1/4 hrnku mouky a filety v ní rovnoměrně obalte, přebytečnou mouku oklepejte.
  2. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci ghí, přidejte lžíci oleje a lehce promíchejte. Vložte filety a zprudka opečte: 4 minuty z každé strany, dokud nebude losos propečený podle vašich představ. Hotové filety přendejte na teplý talíř, zakryjte alobalem a dejte stranou.
  3. Do pánve dejte zbytek ghí a nechejte rozpustit. Přidejte česnek a restujte asi 1 minutu.
  4. Přilijte víno, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte tak dlouho, dokud se většina tekutiny nevypaří.
  5. Do pánve přilijte 3/4 hrnku vývaru, citronovou šťávu, opět přiveďte k varu a vařte další 3 minuty.
  6. Ve zbylém 1/4 hrnku vývaru rozmíchejte 3 lžičky mouky. Vlijte do pánve, promíchejte a vařte cca 1 minutu, dokud omáčka trochu nezhoustne.
  7. Sundejte z plamene a vmíchejte připravené kapary. Filety vložte do omáčky a opatrně je v ní otočte, aby se obalily. Posypejte nasekanou petrželkou a lehce opepřete.
  8. Ihned podávejte: skvěle se k těmto filetům hodí rýže, těstoviny a samozřejmě i zelenina.
Reklama

Lososová piccata 2 Foto: Lososová piccata; foto: cafedelites.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama