Postup přípravy
Filety osolte a opepřete z obou stran. Do mělkého talíře nasypejte 1/4 hrnku mouky a filety v ní rovnoměrně obalte, přebytečnou mouku oklepejte.
Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci ghee, přidejte lžíci oleje a lehce promíchejte. Vložte filety a zprudka opečte: 4 minuty z každé strany, dokud nebude losos propečený podle vašich představ. Hotové filety přendejte na teplý talíř, zakryjte alobalem a dejte stranou.
Do pánve dejte zbytek ghee a nechejte rozpustit. Přidejte česnek a restujte asi 1 minutu.
Přilijte víno, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte tak dlouho, dokud se většina tekutiny nevypaří.
Do pánve přilijte 3/4 hrnku vývaru, citronovou šťávu, opět přiveďte k varu a vařte další 3 minuty.
Ve zbylém 1/4 hrnku vývaru rozmíchejte 3 lžičky mouky. Vlijte do pánve, promíchejte a vařte cca 1 minutu, dokud vám omáčka trochu nezhoustne.
Sundejte z plamene a vmíchejte připravené kapary. Filety vložte do omáčky a opatrně je v ní otočte, aby se obalily. Posypejte nasekanou petrželkou a lehce opepřete.
Ihned podávejte: skvěle se k těmto filetům hodí rýže, těstoviny a samozřejmě i zelenina.