reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jahodové šneky s krémovou polevou
Autor: Johana Pošová Jahodové šneky s krémovou polevou

Jahodové šneky s krémovou polevou

Hodnoceno: 0x
Oblíbené skořicové šneky z jemného kynutého těsta získají díky jahodové náplni správně letní vůni. Máte-li lesní jahody, tím lépe.
do 1 hodiny
9–12 porcí

Další lákavé recepty na moučníky z letního ovoce najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH!

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...

reklama

Postup

  1. Na těsto dejte na nízký stupeň vařit mléko s máslem a směs promíchávejte, až se máslo rozpustí. Sejměte a nechte trochu vychladnout. Očištěné a nakrájené jahody svařte s cukrem na mírném stupni do zhoustnutí, ochuťte skořicí.
  2. V míse promíchejte 2 ¼ hrnku mouky, droždí, cukr a sůl. Přidejte vejce a vodu a promíchávejte, až se směs začne spojovat. Pomalu přidávejte mléko s máslem a zbytek mouky a vymíchejte hladké těsto. Nechte ho 10 minut odpočívat.
  3. Na lehce pomoučené ploše rozválejte těsto na velký obdélník o výšce asi 1 až 1,5 cm. Potřete ho jahodovým rozvarem a z delší strany stočte, v okraji dobře spojte. Závin nakrájejte na plátky (bude jich asi 9 až 12).
  4. Šneky klaďte řeznou plochou dolů do máslem vymazaného pekáčku nebo formy, tu přikryjte namočenou vyždímanou utěrkou a nechte šneky 30 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C. Šneky pak pečte asi 30 minut dozlatova.
  5. Na polevu utřete krémový sýr s máslem a moučkovým cukrem dohladka. Přidejte smetanu, vanilku, citronovou šťávu a kůru a vše spojte. Potřete ještě teplé šneky a ihned je podávejte.

Jahodové šneky s krémovou polevou  Foto: Jahodové šneky s krémovou polevou; foto: Johana Pošová

reklama