Radim Gerlich

Hráškové rizoto s jehněčím brzlíkem a parmazánem

Moje hodnocení
0x

Jaro klepe na dveře i na naše talíře. Připravte si svěží hráškové rizoto s jehněčím brzlíkem a parmazánem podle receptu šéfkuchaře Radima Gerlicha z La Loca. Překvapí vás svojí lehkou a vyváženou chutí.

4 porce
60 minut

Vývar

  • cibule 1 ks
  • celer 1/4 ks
  • mrkev 1 ks
  • pórek 1/4 ks

Risotto

  • rýže na rizoto Carnarolli 300 g
  • zelený hrášek 200 g
  • zeleninový vývar 1,5 litru
  • suché bílé víno 100 ml
  • šalotka 2 ks
  • máslo 90 g
  • parmazán 80 g
  • olivový olej 50 ml
  • jehněčí brzlík 150 g
  • čerstvá máta, tymián a výhonky hrášku na ozdobu
  • koření sumac
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Zeleninový vývar: Cibuli se slupkou, mrkev, celer a pórek zalijte dvěma litry studené vody. Přiveďte k varu, vařte jednu hodinu a sceďte.
  2. Hráškové pyré: Ve čtvrt litru osoleného zeleninového vývaru se snítkou máty velmi krátce povařte hrášek. Sceďte, mátu dejte stranou a hrášek rozmixujte, přepasírujte přes jemné síto a vychlaďte.
  3. Brzlík: Očištěný a předem blanšírovaný brzlík osolte a opečte na středně rozpálené pánvi s máslem, tymiánem a kapkou oleje asi dvě minuty z každé strany.
  4. Rizoto: Na olivovém oleji mírně opečte jemně nakrájenou šalotku, přidejte rýži. Jakmile rýže zesklovatí přidejte víno a za stálého vaření nechte úplně odpařit. Zalijte horkým zeleninovým vývarem a osolte. Hladina vývaru by měla být asi 2 cm nad rýži, postupně dolévejte a míchejte. Po deseti minutách přidejte hráškové pyré a vařte další dvě minuty, tak aby rýže byla al dente. Odstavte ze sporáku a vmíchejte studené máslo a parmazán. Nechte jednu minutu odpočívat, znovu promíchejte a servírujte s pečeným brzlíkem, hráškovými výhonky a kořením sumac.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Radim Gerlich


Přečtěte si také

Recepty