Hráškové rizoto s jehněčím brzlíkem a parmazánem
Zdroj: archiv La Loca
Hráškové rizoto s jehněčím brzlíkem a parmazánem
Zdroj:
archiv La Loca
Postup přípravy
-
Zeleninový vývar: Cibuli se slupkou, mrkev, celer a pórek zalijte dvěma litry studené vody. Přiveďte k varu, vařte jednu hodinu a sceďte.
-
Hráškové pyré: Ve čtvrt litru osoleného zeleninového vývaru se snítkou máty velmi krátce povařte hrášek. Sceďte, mátu dejte stranou a hrášek rozmixujte, přepasírujte přes jemné síto a vychlaďte.
-
Brzlík: Očištěný a předem blanšírovaný brzlík osolte a opečte na středně rozpálené pánvi s máslem, tymiánem a kapkou oleje asi dvě minuty z každé strany.
-
Rizoto: Na olivovém oleji mírně opečte jemně nakrájenou šalotku, přidejte rýži. Jakmile rýže zesklovatí přidejte víno a za stálého vaření nechte úplně odpařit. Zalijte horkým zeleninovým vývarem a osolte. Hladina vývaru by měla být asi 2 cm nad rýži, postupně dolévejte a míchejte. Po deseti minutách přidejte hráškové pyré a vařte další dvě minuty, tak aby rýže byla al dente. Odstavte ze sporáku a vmíchejte studené máslo a parmazán. Nechte jednu minutu odpočívat, znovu promíchejte a servírujte s pečeným brzlíkem, hráškovými výhonky a kořením sumac.
Hráškové rizoto s jehněčím brzlíkem a parmazánem
Zdroj: archiv La Loca
Hráškové rizoto s jehněčím brzlíkem a parmazánem
Zdroj:
archiv La Loca