Honzovy povidlové buchty
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Honzovy povidlové buchty
Zdroj:
Pěkně vypečený blog
Moje hodnocení
7x
Vypadají jako z pohádky, pohádkově chutnají a doma vám to při pečení také tak bude vonět. Povidlová náplň je klasika, ale pokud chcete, můžete dětem pár buchet naplnit nutellou. Těsto připravte jednoduše v domácí pekárně, pokud ji nemáte, udělejte těsto, jak jste zvyklí.
1 porce
60 minut
Suroviny
vlažné mléko
250 ml
rozpuštěné máslo
150 g
Žloutek
2 ks
čerstvá citronová šťáva
1 lžíce
hladká mouka
500 g + trochu na posypání
cukr krupice
60 g
vanilkový cukr
1 sáček
kůra z 1 bio citronu
špetka soli
sušené droždí
1,5 lžičky
kousek másla na potírání
Na náplň: povidla, tvaroh, marmeláda, Nutella... podle chuti
Postup přípravy
Ingredience vložte do domácí pekárny v pořadí, v jakém jsou napsány. Spusťte program těsto a pekárna se v tuto chvíli o vše postará. Mezitím si připravte povidla, která podle chuti oslaďte a zakápněte rumem (nemusí být). Připravte si také Nutellu. Je lepší, když je náplň do buchet trochu vychlazená, snadněji se pak do těsta balí. Zapékací mísu, do které buchty budete skládat, vymažte máslem.
Předehřejte troubu na 180 °C a rozpusťte si máslo na potírání.
Jakmile těsto v pekárně vykyne, přeneste ho na moukou posypanou plochu a rozdělte na 24 stejnoměrných kousků (záleží na tom, jakou budete používat zapékací mísu nebo pekáček). Na každý kousek dejte lžičku povidel nebo Nutelly. Postupně zabalujte, skládejte do zapékací mísy a jednotlivé buchty ještě po stranách mažte rozpuštěným máslem, aby se po upečení od sebe hezky oddělovaly. Pečte 30–35 minut.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Blogerka Lucie Arichteva začala péct z lásky k svému příteli, dnes už manželovi, muzikantovi z kapely Kryštof Nikolajovi Arichtevovi, kterému neřekne jinak než muzikant. V těhotenství měla strašnou chuť na sladké a už u něho zůstala. Že to byla dobrá volba, potvrzuje vítězství jejího blogu v anketě Food blog roku 2015 v kategorii Dezerty a pečení a dvě Pěkně vypečené kuchařky. Ta nejnovější je rozdělena do deseti kapitol, které představují jeden dezert pětkrát jinak. Bonusem jsou oblíbené sladkosti celé široké rodiny, která žije na Balkáně i v Čechách, a zahrnuje i režiséra Bisera Arichteva a jeho manželku Veroniku, známou herečku. Recepty doplňují kromě lákavých fotografií i originální ilustrace Markéty Müller.