Najděte si recept
Na co máte chuť?

Honzovy povidlové buchty
Vypadají jako z pohádky, pohádkově chutnají a doma vám to při pečení také tak bude vonět. Povidlová náplň je klasika, ale pokud chcete, můžete dětem pár buchet naplnit nutellou. Těsto připravte jednoduše v domácí pekárně, pokud ji nemáte, udělejte těsto, jak jste zvyklí.
do 2 hodin
24 ks porcí
Suroviny (24 ks porcí)
- vlažné mléko 250 ml
- rozpuštěné máslo 150 g
- Žloutek 2 ks
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- hladká mouka 500 g + trochu na posypání
- cukr krupice 60 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- kůra z 1 bio citronu
- špetka soli
- sušené droždí 1,5 lžičky
- kousek másla na potírání
- Na náplň: povidla, tvaroh, marmeláda, Nutella... podle chuti
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ingredience vložte do domácí pekárny v pořadí, v jakém jsou napsány. Spusťte program těsto a pekárna se v tuto chvíli o vše postará. Mezitím si připravte povidla, která podle chuti oslaďte a zakápněte rumem (nemusí být). Připravte si také Nutellu. Je lepší, když je náplň do buchet trochu vychlazená, snadněji se pak do těsta balí. Zapékací mísu, do které buchty budete skládat, vymažte máslem.
- Předehřejte troubu na 180 °C a rozpusťte si máslo na potírání.
- Jakmile těsto v pekárně vykyne, přeneste ho na moukou posypanou plochu a rozdělte na 24 stejnoměrných kousků (záleží na tom, jakou budete používat zapékací mísu nebo pekáček). Na každý kousek dejte lžičku povidel nebo Nutelly. Postupně zabalujte, skládejte do zapékací mísy a jednotlivé buchty ještě po stranách mažte rozpuštěným máslem, aby se po upečení od sebe hezky oddělovaly. Pečte 30–35 minut.
Honzovy povidlové buchty, foto: Pěkně vypečený blog
Pěkně vypečený blog
... aneb peču ráda pro svého muzikanta
Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.
Lucie Arichteva, 33 let