Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilovaný fenykl

4 porce
do 30 minut
Grilovaný fenykl
Grilovaný fenykl Autor: Šéf na grilu II.
Bulvový fenykl je prozatím téměř neobjevená zelenina. Přitom má fantastickou svěží chuť, která mile překvapí i ty, kteří fenykl, jako koření, příliš nemusí. Úpravou na grilu se chuť ještě zjemní, struktura zůstaně křupavá. Skvělá příloha například k rybám.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Fenykl omyjte, bulvu očistěte od vrchních lístků a podélně rozkrojte. Cibuli oloupejte a rozpulte. Osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Lístky tymiánu nasekejte nadrobno a odložte stranou.
  2. Připravte gril na přímý vysoký žár. Fenykl položte na rozpálený gril řeznou stranou dolů
    a grilujte 5-7 minut pod zavřeným víkem. Fenykl obraťte a ještě pár minut grilujte na otevřeném ohni.
  3. Zeleninu sundejte z grilu, uložte na talíř a nakonec ji pokapejte balzamikovým octem
    a posypte lístky tymiánu.
Reklama

Grilovaný fenykl  Foto: Šéf na grilu II.

Grilovaný fenykl , Foto: Šéf na grilu II.

Šéf na grilu II

Šéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama