Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dip z pečeného česneku a Bloody Mary dip s krájenou zeleninou
V třetím díle nové kuchařské show nám Karolína, domácí kuchařka ukázala recepty na dva výtečné dipy. Vděčná chuťovka, která se podává se syrovou zeleninou k namáčení, je zdravou lahůdkou, po které se na každém večírku okamžitě zapráší :)
do 30 minut
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Suroviny
Bloody Mary dip:
- červená cibule 1 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- kvalitní rajčatový protlak 100 g
- pikantní chilli omáčka 100 g
- nastrouhaný čerstvý křen 1 lžíce
- Vodka 2 lžíce
- šťáva z 1 citronu
- Worcestrová omáčka 1 lžíce
- špetka chilli nebo pokrájená chilli paprička
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Dip z pečeného česneku:
- Česnek 6 stroužků
- extra virgin olivový olej 1 dl
- Zakysaná smetana 300 g
- čerstvá pažitka, nasekaná 1 hrst
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Bloody Mary dip: Cibuli nasekejte najemno a opečte na olivovém oleji na pánvi dozlatova.
- Smíchejte všechny přísady, vmíchejte do nich opečenou cibulku, ochutnejte, a dochuťte tak, aby vám dip připadal pěkně ostrý. Dejte vychladit.
- Celé stroužky česneku opečte v kastrůlku v oleji na velmi mírném plameni, dokud nebudou dostatečně měkké.
- Zchlaďte a rozmixujte v hladkou hmotu. Smíchejte se zakysanou smetanou, pažitkou a dochuťte solí a pepřem.
- Zeleninu omyjte a nakrájejte na podlouhlé špalíčky. Naaranžujte ji na velký talíř nebo dejte do skleniček jako tyčinky. Podávejte s vychlazenými dipy k namáčení.
Dip z pečeného česneku a Bloody Mary dip , Foto: Hermína / Prima