Náplň.
- kozí sýr (čerstvý) 250 g
- tvaroh 250 g
- cukr krupice 100 g
- vejce 2 ks
- zakysaná smetana 50 g
- citronová kůra
Omáčka
- třešně 1 hrst
- třtinový cukr 3 lžíce
- rozmarýn (čerstvý) 1 snítka
Postup přípravy
- Formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem, dno i stěny vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte v robotu spolu s pokrájeným studeným máslem a napěchujte na dno formy.
- Cukr v robotu promíchejte se sýrem a tvarohem. Přidejte vejce, zakysanou smetanu a citronovou kůru.
- Troubu vyhřejte na 150 °C a dejte do ní misku s vodou, aby cheesecake nepopraskal. Koláč pečte 50 minut.
- Třešně vypeckujte a svařte s cukrem a rozmarýnem na konzistenci husté omáčky. Odstraňte rozmarýn a nechte vychladnout.
- Cheesecake nechte vychladnout, vyjměte z formy a polijte třešňovou omáčkou.