reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Amaretti
Autor: Pouliční pekařství Amaretti

Amaretti

Hodnoceno: 0x
Italové rádi jedí tyto tradiční sušenky po večeři k espressu nebo k likéru, ale pochutnají si na nich všichni, kdo milují mandle a dávají přednost bezlepkovým dezertům. Mandle rozemelte najemno, aby amaretti byly po upečení vláčné a kompaktní. Nebo část nasekejte nahrubo a vytvořte křupavé překvapení.
do 1 hodiny
50 ks porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Bílky, krupicový cukr a semínka vanilky prošlehejte do pěny. 
  2. V jiné míse promíchejte mandle s kypřicím práškem. Přidejte k bílkům a míchejte, až se směs dobře spojí. Zapracujte vejce a hladké těsto zabalte do potravinářské fólie. Uložte ho na 3 hodiny do lednice. Můžete ho tam nechat přes noc i 12 týdnů. 
  3. Plech vyložte pečicím papírem, do misky prosejte moučkový cukr na obalení. Z těsta odkrajujte kousky velikosti vlašského ořechu a tvarujte z nich kuličky. Obalte je v moučkovém cukru a skládejte na připravený plech přibližně 3 cm od sebe. Troubu předehřejte na 190 °C. 
  4. Kuličky pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut, až lehce zezlátnou. Po pěti minutách plech otočte. Upečené amaretti vytáhněte a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 2 týdny. 
Amaretti
Autor: Pouliční pekařství Amaretti

reklama

Pouliční pekařství
Paul Allam, David McGuinness

Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového těsta. Podělí se s vámi o 90 receptů na své ikonické kousky a o spoustu rad, tipů a triků, které vás spolehlivě dovedou k perfektnímu výsledku. Je až s podivem, že stačí pouhých šest surovin, aby vzniklo něco tak dokonalého jako voňavé, křupavé pečivo. Připravte si mouku, sůl, vodu, máslo, droždí a cukr a pusťte se do pečení. Možná si časem otevřete i vlastní řemeslné pekařství. 
Vydalo nakladatelství Omega
Související témata: Sladké