Amaretti
Zdroj: Pouliční pekařství
Amaretti
Zdroj:
Pouliční pekařství
Italové rádi jedí tyto tradiční sušenky po večeři k espressu nebo k likéru, ale pochutnají si na nich všichni, kdo milují mandle a dávají přednost bezlepkovým dezertům. Mandle rozemelte najemno, aby amaretti byly po upečení vláčné a kompaktní. Nebo část nasekejte nahrubo a vytvořte křupavé překvapení.
Postup přípravy
-
Bílky, krupicový cukr a semínka vanilky prošlehejte do pěny.
-
V jiné míse promíchejte mandle s kypřicím práškem. Přidejte k bílkům a míchejte, až se směs dobře spojí. Zapracujte vejce a hladké těsto zabalte do potravinářské fólie. Uložte ho na 3 hodiny do lednice. Můžete ho tam nechat přes noc i 12 týdnů.
-
Plech vyložte pečicím papírem, do misky prosejte moučkový cukr na obalení. Z těsta odkrajujte kousky velikosti vlašského ořechu a tvarujte z nich kuličky. Obalte je v moučkovém cukru a skládejte na připravený plech přibližně 3 cm od sebe. Troubu předehřejte na 190 °C.
-
Kuličky pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut, až lehce zezlátnou. Po pěti minutách plech otočte. Upečené amaretti vytáhněte a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 2 týdny.
Amaretti
Zdroj: Pouliční pekařství
Amaretti
Zdroj:
Pouliční pekařství