Paul Allam, David McGuinness

Amaretti

Moje hodnocení
1x

Italové rádi jedí tyto tradiční sušenky po večeři k espressu nebo k likéru, ale pochutnají si na nich všichni, kdo milují mandle a dávají přednost bezlepkovým dezertům. Mandle rozemelte najemno, aby amaretti byly po upečení vláčné a kompaktní. Nebo část nasekejte nahrubo a vytvořte křupavé překvapení.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • bílky 4 ks
  • cukr krupice 250 g
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • jemně mleté loupané mandle 500 g
  • kypřicí prášek 15 g
  • vejce 1 ks
  • cukr moučka na obalení

Postup přípravy

  1. Bílky, krupicový cukr a semínka vanilky prošlehejte do pěny.
  2. V jiné míse promíchejte mandle s kypřicím práškem. Přidejte k bílkům a míchejte, až se směs dobře spojí. Zapracujte vejce a hladké těsto zabalte do potravinářské fólie. Uložte ho na 3 hodiny do lednice. Můžete ho tam nechat přes noc i 12 týdnů.
  3. Plech vyložte pečicím papírem, do misky prosejte moučkový cukr na obalení. Z těsta odkrajujte kousky velikosti vlašského ořechu a tvarujte z nich kuličky. Obalte je v moučkovém cukru a skládejte na připravený plech přibližně 3 cm od sebe. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Kuličky pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut, až lehce zezlátnou. Po pěti minutách plech otočte. Upečené amaretti vytáhněte a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 2 týdny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Paul Allam, David McGuinness

Knihy Omega Paul Allam, David McGuinness

Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového těsta. Podělí se s vámi o 90 receptů na své ikonické kousky a o spoustu rad, tipů a triků, které vás spolehlivě dovedou k perfektnímu výsledku. Je až s podivem, že stačí pouhých šest surovin, aby vzniklo něco tak dokonalého jako voňavé, křupavé pečivo. Připravte si mouku, sůl, vodu, máslo, droždí a cukr a pusťte se do pečení. Možná si časem otevřete i vlastní řemeslné pekařství. 
Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty