Steak z vepřové krkovice
- vepřové maso 1 kg
- olej 500 ml
Cibulové chutney
- chilli paprička 1
Steak z vepřové krkovice
- hořčice 2 PL
Cibulové chutney
- třtinový cukr 1 ML
- bílé víno 4 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Steak z vepřové krkovice: Maso nakrájíme na 2cm plátky, které naložíme do oleje, soli, pepře, kečupu a hořčice. Do marinády můžeme přidat pivo. Naložené maso necháme 2 až 3 hodiny odležet. Hotové maso zprudka orestujeme z obou stran.
- Petrželové baby brambůrky: Brambory chvíli povaříme ve vodě, aby nám trochu změkly. Poté poklademe na vymazaný plech a posypeme solí. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů, pak troubu stáhneme na 180 °C a pečeme 30 minut, v polovině pečení promícháme. Po upečení zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou petrželkou.
- Cibulové chutney: Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme. Na oleji orestujeme cibuli a papričku dozlatova. Pak vmícháme nastrouhaný zázvor a vše podlijeme bílým vínem, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Necháme povařit do té doby, než směs zhoustne.