Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- jalovec
- sádlo
- pepř
Postup přípravy
- Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme, dáme do hrnce, přidáme bobkový list, jalovec, nové koření, pepř a sůl, zalijeme vodou a necháme pět minut převařit, poté vychladíme. Hovězí nakrájíme na plátky a přes noc naložíme do chladu do zeleninového láku.
- Druhý den maso vyndáme, naklepeme, potřeme pikantní plnotučnou hořčici, osolíme a opepříme. Maso zprudka osmahneme na oleji a dáme do pekáče. Na pánev dáme trochu vody, mouku, rajský protlak, necháme převařit a poté přecedíme na maso do pekáče. Sušené houby propláchneme přes sítko, necháme okapat a přidáme k masu. Dáme péct na dvě hodiny do trouby vyhřáté na 180°C, čím déle, tím lépe. Před koncem pečení roštěnky odkryjeme a dopečeme 20-30 minut.
- Rýži vaříme s kapkou oleje v osolené vodě asi 20 minut. Cibulku pokrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na sádla. Poté přidáme do hotové rýže a můžeme podávat k masu s omáčkem.