Suroviny
- hovězí pupek 200 g
- růžičková kapusta 200 g
- mrkev 4
- cibule 5
- chilli paprička 1
- zázvor
- slunečnicový olej
- koriandr
- rýžový ocet
- lihový ocet
- rýžové nudle
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na podélné válečky, které následně opečeme zprudka na ohni, cca 3 minuty. Dáme do chladu odležet na 1 hodinu. Válečky nakrájíme na 4 mm tlusté plátky přes vlákna, zprudka a krátce osmažíme na oleji, vysypeme do připravené nádoby.
- Do hrnce, kde se smažilo maso, přidáme slunečnicový olej, přidáme očištěnou, napůl rozkrojenou růžičkovou kapustu a smažíme. Přidáme na jemné hranolky nakrájenou mrkev a zázvor, polovinu chilli papričky, smažíme s kapustou. nakonec přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Zalejeme 1,5 l vroucí vody, vaříme 5 minut, přidáme maso, dochutíme solí a octy, přidáme nakrájený koriandr a odstavíme. Ve druhém hrnci uvaříme dle návodu rýžové nudle, následné scedíme, prolejeme studenou vodou. Servírujeme do misky, přelijeme horkou polévkou. Dozdobíme koriandrem dle chuti. Zvlášť na talířek dáme citron a nakrájenou chilli papričku.