Suroviny
- vepřová krkovice (bůček nebo kuřecí maso) 1 kg
- cibule 1
- cukr 4 PL
Zálivka
- voda 250 ml
- cukr 2 PL
- sůl 1 ML
- ocet 2 PL
- kečup 3 PL
- rybí omáčka 2 PL
- pivo 200 ml
- jasmínová rýže 2 hrnky
- pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kostičky. Připravíme velký hrnec, ve kterém osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme maso. Vedle na pánvi si mezitím rozpustíme cukr. Až bude rozteklý a bude mít lehce hnědou barvu, přidáme ho na maso a necháme zkaramelizovat.
- Připravíme zálivku – voda, cukr, sůl, ocet, kečup, rybí omáčka. Zálivku nalijeme na maso a necháme vařit několik hodin do změknutí. V polovině vaření přilijeme pivo.
- Jasmínovou rýži připravíme v rýžovaru.
Autor receptu: Monika Leová