Suroviny
- vejce 4 ks
- lučina 150 g
- zakysaná smetana 1 lžíce
- cibule 1 ks
- losos 100 g
- citronová šťáva trocha
- pažitka trochu
- řeřicha trochu
- salát 8 ks
- sůl podle potřeby
- pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Vejce uvaříme natvrdo. Po ochlazení je oloupeme a podélně rozpůlíme. V misce smícháme lučinu se zakysanou smetanou. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Kousek uzeného lososa odložíme, zbytek nadrobno nasekáme a přidáme do misky.
- Promícháme a dochutíme špetkou pepře, kapkou citronové šťávy a podle potřeby solí. Pomazánku rozdělíme na půlky vajec, ozdobíme řeřichou, pažitkou a kouskem lososa. Necháme vychladit a podáváme na listu salátu s domácím pečivem.