Játrové knedlíčky
- játrová zavářka
- strouhanka
- sůl
Nudle
- mouka 60 g
Postup přípravy
- Hrnec naplníme vodou, vložíme křídla, přidáme bobkové listy, nové koření, majoránku, celou cibuli se slupkou, trošku pažitky. Cca po hodině vytáhneme maso a vložíme nakrájenou zeleninu s játrovými knedlíčky. Maso obereme a vložíme do polévky. Celou dobu ochutnáváme vývar a solíme, pepříme podle potřeby. Můžeme použít polévkové koření. Ke konci dáme do polévky petrželku a servírujeme s pažitkou nahoře.
- Nudle: Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran. Po upečení omeletu přeložíme, nakrájíme na proužky a dáme do misky jako vložku do polévky.
- Játrové knedlíčky: Játrovou zavářku vymáčkneme do misky a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme strouhanku dle potřeby, vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme v polévce.