Játrové knedlíčky
- játra 100 g
- strouhanka 100 g
Head
- bobkový list - -
Postup přípravy
- Maso opláchneme, dáme do hrnce spolu se zeleninou, přidáme koření a vaříme na mírném ohni dostatečně dlouho, aby vznikl silný vývar. Poté vývar přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme a vrátíme do polévky. Podáváme s uvařenými játrovými knedlíčky a nudlemi.
- Na játrové knedlíčky játra odblaníme a najemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku, tak aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky, které uvaříme za deset minut ve vývaru. Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka).