Suroviny
- řapíkatý celer 4 natě
- červená paprika 2
- rajče 1
- šalotka 2
- baby karotky 4
- ústřicová omáčka 3 PL
- kari pasta 2 PL
- limetka
- krůtí maso
- jasmínová rýže
- kokosové mléko
- třtinový cukr
- hovězí bujón
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
Řapíkatý celer, papriky, šalotku a mrkve orestujeme společně, cca 15 minut do úplného změknutí. Přidáme tři lžíce ústřicové omáčky, dvě lžíce kari pasty, šťávu z jedné limetky a společně restujeme až do úplného změknutí, cca 60 minut.
Přidáme bujón, podlijeme vodou a necháme povařit. Rozmixujeme a dle chuti zjemníme kokosovým mlékem.
Rýži propláchneme, přidáme na dva hrnky rýže hrnek kokosového mléka a hrnek vody, dvě kostky másla. Dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 40 minut.
Krůtí maso naložíme den předem do ústřicové omáčky, soli, pepře a kari pasty dle chuti. Orestujeme na pánvi.
Autor receptu: Vojtěch Pressfreund