Suroviny
- kuřecí skelet
- kořenová zelenina
- pórek
- cibule
- libeček
- bobkový list
- nové koření
- vegeta
- sůl
- pepř
Drobení do polévky
Játrové knedlíčky
Postup
Všechno dáme do hrnce a necháme vařit. Jakmile se začne tvořit pěna, sesbíráme ji pryč.
Potom už necháme polévku v klidu vařit – cca hodinka. Mezitím si zaděláme drobení.
Drobení do polévky
Vše smícháme dohromady do konzistence, aby těsto bylo hodně tvrdé.
Potom půjde dobře strouhat na struhadle. Drobení necháme schnout, než se polévka dodělá.
Játrové knedlíčky
Játra si rozmixujeme na kaši. Přidáme k nim vše ostatní dle chuti. Jakmile se polévka uvaří, scedíme ji. Nakrájíme do ní veškerou zeleninu a dáváme do vroucí polévky knedlíčky, jeden po druhém.
Ihned po knedlíčkách přidáme drobení a čekáme až bude vše měkké. Až vypneme sporák, přidáme čerstvě nasekanou petrželku.
Autorka receptu: Dominika Slavíčková