Suroviny
- máslo 2 PL
- cibule 1
- zeleninový vývar 875 g
- mražený hrášek 625 g
- smetana na vaření 150 ml
- toustový chléb
- sůl
- pepř
Postup
- Ve středním hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme nasekanou cibuli a orestujeme ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty). Do hrnce přidáme hrášek, plamen snížíme na střední stupeň a vaříme 10 minut.
- Zpěněnou cibuli zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidejte smetanu a vaříme dalších 5 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Osolíme a opepříme. Toustový chléb nakrájíme na kostičky a na pánvi s roztopeným máslem osmahneme.
Autor receptu: Kristýna Drábková