Domácí housky
- mléko 275 ml
Postup přípravy
Sušené švestky opláchneme, naplníme mandlí a zalijeme červeným vínem. Necháme takto naložené několik hodin nebo do druhého dne, pak obalíme slaninou, propíchneme párátkem, zakápneme medem a pečeme v troubě asi 10-15 minut.Teplota: 180°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 10-15 minutRecipe category: předkrm/ zapékání
Předkrmy Švestky v medu a slanině
postup:Sušené švestky opláchneme, naplníme mandlí a zalijeme červeným vínem. Necháme takto naložené několik hodin nebo do druhého dne, pak obalíme slaninou, propíchneme párátkem, zakápneme medem a pečeme v troubě na 180 °C asi 10-15 minut.Kuřecí salát
Kuřecí uzená stehna povaříme, zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme maso na kostičky. Přidáme natvrdo uvařená vejce na kostičky, pokrájenou kyselou okurku, nastrouhanou mrkev, jarní cibulku, slunečnicová semínka, trochu majonézy a tatarky.
Palačinky s houbami a piniovými oříškypostup:
Z dobře rozmíchaného těsta „na nit“ usmažíme palačinky. Nadrobno nakrájené houby orestujeme na másle, osolíme a zasypeme drceným kmínem. Houbami pak naplníme palačinky, zatočíme, dáme do zapékací mísy, posypeme sýrem a piniovými oříšky a zapečeme v troubě na 180 °C. K předkrmům podáváme domácí housky.Domácí houskypostup:
Těsto uhněteme tak, až se nelepí na ruce nebo stěny nádoby. Necháme 20 minut vzejít na teplém místě. Pak upleteme housky a necháme dalších 45 minut dokynout už na plechu s pečicím papírem. Housky pokryjeme potravinářskou fólií, aby neoschly. Před pečením je potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme kmínem nebo sezamovými semínky a pečeme asi 12 minut v troubě, rozpálené na 230 °C.