Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pomalu pečený bůček

3–4 porce
do 2 hodin
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček Autor: isifa.com
Tento relativně levný kus vepřového se poslední dobou stal stabilní součástí jídelních lístků špičkové gastronomie. Pomalu pečený je tenhle kousek vepřového skutečně křehoučká delikatesa. Tučná vrstva nahoře a jemné maso vespodu spolu vytvoří pomalým a dlouhým pečením vláčnou pochoutku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na nařezání kůže a tuku nahoře použijte ostrý nůž, abyste si byli jisti, že vrstvu důkladně proříznete. Kůži a vrstvu tuku důkladně příčně nařízněte. Dejte maso do dřezu a přelijte je vařící vodou. Kůže se tak stáhne a pečením zkřehne a bude křupavá. Maso důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a nechte na vzduchu asi 30 minut doschnout.
  2. Ve hmoždíři roztlučte dohromady rozmarýn, fenykl a česnek. Společně se solí vetřete tuto směs do kůže a tuku.
  3. Rozehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. Do pekáče nasypte cibuli a na ni nalijte vývar, vepřové položte navrch cibule a pečte 30 minut. Potom snižte teplotu na 150 °C, u plynové trouby na stupeň 2 a pečte další 1,5–2 hodiny, dokud nebude maso křehké a kůže křupavá.
  4. Maso vyndejte z trouby a nechte je 10–15 minut na teplém místě odpočívat. Potom maso napříč (na šířku) nakrájejte a podávejte se šťouchanými brambory, zelenými fazolkami a šťávou z pekáče.
Reklama

Pomalu pečený bůček Foto: isifa.com

Pomalu pečený bůček, foto: isifa.com

Pomalu pečený bůček Foto: isifa.com

Pomalu pečený bůček, foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama