Suroviny
- kuřecí prsa (velká) 2 ks
- červená paprika (mletá) 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- máslo 5 lžic
- tymián (čerstvé lístky) 1/4 hrnku
- česnek (rozdrcený) 3 velké stroužky
- bílé víno (suché ) 1 hrnek
- listový špenát (pokrájený) 2 plné hrsti
Postup přípravy
- Maso poprašte mletou paprikou a vmasírujte ji do něj ze všech stran. Poté maso osolte a opepřete (asi 1/4 lžičkou od každého).
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejte 1 lžíci másla na středním ohni. Maso na něm opékejte nejprve z jené strany asi 3 minuty, až bude hezky dozlatova opečené. Poté maso obraťte, ztlumte na střední plamen a opékejte zase asi 3 minuty.
- Poté do pánve přidejte zbylé máslo, tymián a česnek a za stálého míchání restujte asi 2 minuty.
- Zalijte vínem, přiveďte k mírnému varu a nechte vařit asi 20 minut. Víno se zredukuje, pokud je potřeba, klidně ještě víno přidejte, aby v pánvi zůstala nějaká omáčka.
- Na závěr přidejte do omáčky pokrájený špenát a nechte jen zavadnout. Dochuťte solí a pepřem, ujistěte se, že je maso propečené a podávejte s rýží nebo širokými nudlemi.
- Prima tip: Pokud chcete, můžete půlku másla nahradit olivovým olejem.