Head
- cukr 3 lžíce
Postup přípravy
- máslo 150 g
Dezert:panna cotta s borůvkovým přelivem
- směs na přípravu krému neuvedeno
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Dezert:Panna Cotta s borůvkovým přelivempostup:Šlehačku vlijeme do hrnce, přidáme cukr a semínka, která jsme si vydlabali z vanilkového lusku
Zahřejeme – nesmí se vařit! Plátky želatiny dáme do misky se studenou vodou
Když se rozpustí, vložíme je do teplé šlehačky, nalijeme do připravených sklenek či pohárů a dáme vychladit na několik hodin do lednice
Před podáváním zahřejeme borůvky s cukrem a poté nalijeme porci do každého pohárku